nedeľa 2. júna 2013

Knižní novinky - Červen

  Nový měsíc je tady a já proto přicházím s příspěvkem do pravidelné rubriky; Knižní novinky. Jako vždy uvádím tituly, které mě nějakým způsobem oslovily.
  Tento měsíc jich mnoho není, ale možná se Vám nějaká zalíbí.


Historický

Autor: Harry Sidebottom
Počet stran: 432
Provedení: pevná bez přebalu, matná
Doporučená cena: 230,-

Datum vydání: 10. 06. 2013

Anotace
Píše se rok 262 n. l. a Římská říše čelí rozvratu. Uchazeči o trůn spolu nemilosrdně bojují na život a na smrt, ze všech stran na ni útočí barbaři a její asijskou metropoli Efesos srovnalo se zemí mohutné zemětřesení. Poničené město opanuje lůza a volá po krvi a pomstě.
Trest rozhněvaných bohů se nezadržitelně blíží. Ze severu pochodují barbarské hordy krutých a krvežíznivých gótských nájezdníků, kteří chtějí poničené, přesto bohaté, město vyrabovat. Porazit je může jediný muž, římský generál Balista. Své protivníky dobře zná a ví, jak se jim postavit. Netuší, že cílem útoku není jen samotný Řím, ale i on sám. Gótové mu přísahali smrt a nepoleví, dokud svůj slib nesplní tak, jak velí zákony krevní msty.
Římská říše čelí rozvratu



Fantasy, upíří

Autor: P. C. Cast, Kristin Cast
Počet stran: 320
Provedení: vázaná
Doporučená cena: 245,-

Datum vydání: 26. 06. 2013

Anotace
Neferet konečně ztratila důvěru upíří rady a byla sesazena z pozice velekněžky tulské Školy noci. Její moc to však téměř neoslabilo, a svými kouzly a krásou navíc dokáže snadno oklamat lidské obyvatele města a strhnout je na svou stranu. Zoey a její přátelé proti tomu bojují všemi možnými prostředky, ale v jejich vlastních řadách se objeví trhliny a kruh moci, na nějž spoléhají, není úplný. Další Neferetiny intriky, které ohrožují Zoeyinu nejbližší rodinu, by mohl překazit záhadný býčí chlapec Aurox, velekněžčin zdánlivě poslušný nástroj – pokud dokáže odolat Temnotě, která ho proti jeho vůli stále ovládá. Dostane šanci zvolit si správnou stranu?



Humor, satira

Autor: Ivan Mládek
Počet stran: 264
Provedení: brožovaná s přebalem, matná
Doporučená cena: 149,-

Datum vydání: 19. 06. 2013

Anotace
"Tak o co?"... A sázka je na světě!
10 milionů je pěkná suma, která stojí za trochu snažení. Co myslíte?
Dva kamarádi už nejsou nejmladší, ale chuť do života rozhodně neztratili. Budou ale úspěšní "při lovu" žen podle kalendáře? Je vůbec možné prožít sexuální noc s ženami všech jmen? Kdo to zvládne, vyhrává! Kde ale najít nositelku jména Hromnice nebo Zoe?





Sci-fi

Autor: Myke Cole
Počet stran: 304
Provedení: brožovaná bez přebalu, lesklá
Doporučená cena: 187,-

Datum vydání: 06. 06. 2013

Anotace
Po celém světě, bez ohledu na národnost, se v lidech začínají probouzet magické schopnosti. Aniž by je to někdo učil, dokážou k vlastnímu zděšení najednou přivolat vichřici, probudit mrtvé a podpálit cokoli, čeho se dotknou. Armádní důstojník Oscar Britton to zle pocítí na vlastní kůži. Posláním nadporučíka, který doprovází vojenské Jednotky nadpřirozených operací (JNO), je vnést pořádek do poblázněného světa. Pak se u něj samotného nečekaně projeví vzácné a zakázané magické umění, díky němuž se přes noc změní z agenta pracujícího pro vládu ve veřejného nepřítele číslo jedna. JNO vědí, jak s takovou situací naložit: pronásledovat - a odstranit. Britton, vtažen do utajovaného paralelního světa, zanedlouho pozná, že magie změnila všechna pravidla, která kdy znal, a že vlastní život není jedinou věcí, o kterou musí bojovat.



Romantika

Autor: Jojo Moyesová
Počet stran: 408
Provedení: pevná s přebalem, lesklá
Doporučená cena: 208,-

Datum vydání: 11. 06. 2013


Anotace
Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro nezavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.
Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivní Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise…

Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.



Thriller

Autor: Hakan Östlundh
Počet stran: 440
Provedení: pevná s přebalem, lesklá
Doporučená cena: 262,-

Datum vydání: 19. 06. 2013


Anotace
Letošní léto bylo na Gotlandu takřka tropické. Neobvykle vysoké teploty přetrvávaly ještě téměř celé září.

Čtyřiadvacetiletá Jenny Lundgrenová probděla už mnoho nocí, ne však kvůli dusivému horku. Mučily ji vzpomínky z dětství. Stále se opakující děsivé sny ji nakonec donutily k dramatickému rozhodnutí. Udá svého vlastního otce. Obviní ho z vraždy. O týden později se v zatopeném vápencovém lomu na severu Gotlandu potápí dva chlapci. To, co pod vodou uvidí je k smrti vyděsí. Několik metrů pod hladinou se vznáší tělo mrtvého potápěče. Tyto dvě události stojí na počátku nervy drásající cesty do minulosti. Oživí vzpomínky daleko hrůznější než ty, které Jenny na konci léta nedaly spát.

2 komentáre:

  1. Abych pravdu řekla, žádná z knih mě nijak zvlášť nezaujala. Se Školou noci jsem to už dávno vzdala, u Nestydaté sázky mě napadá, který z nich je gay - a nebylo by to i zajímavější? :D
    Ačkoliv, Potápěč vypadá zajímavě...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mě u Školy noci zaujala obálka - zatím jsem u pátého dílu, který jsem četl asi před rokem, takže nevím, jak se příběh vyvíjí.
      Jinak se mi líbí všechny, až na Potápěče. Čisté thrillery moc nemusím.

      S tím gayem nevím, no. Možná...:D

      Odstrániť