sobota 20. apríla 2013

Knižní novinky

  Přeji všem pěkné sobotní ráno! První dnešní příspěvek bude ve znamení knižních novinek. Rozhodl jsem se, že od každého nakladatelství či knihkupectví, jenž se mnou spolupracuje, uvedu dva tituly, které mě nejvíce zaujaly. Musím uznat, že je doopravdy z čeho vybírat. Nač tedy zdržovat - jde se na to! Ještě abych nezapomněl, některé z mnou vybraných knih jsou i z minulého měsíce, tudíž to zase až tak horká novinka být nemusí. Některé zase naopak ani nevyšly.



Prokleté město (Fragment)
Autor: Lissa McMann
Žánr: fantasy
Počet stran: 216
Provedení: brožovaná

Doporučená cena: 199,-


  Městečko Cryer's Cross je nenápadné místo, kde se nic zvláštního neděje... Až do chvíle, kdy beze stopy zmizí jedna ze studentek místní školy. Kendall Fletcherová ji ani moc neznala. Po dalším zmizení ale začne slyšet hlasy zmizelých studentů. Jde z toho strach. V Cryer's Cross je ukryto dávné tajemství a nad všemi obyvateli se vznáší děsivé prokletí. Podaří se Kendall odhalit pravdu a nezešílet při tom?





Pod vlivem úplňku (Fragment)
Autor: Nancy Gideon
Žánr: detektivní, krimi, nadpřirozeno
Počet stran: 328
Provedení: brožovaná

Doporučená cena: 249,-


  Detektiv Charlotte Caissieová musí řešit střet zájmů. Její nadpřirozený přítel Max, který stojí v čele podsvětí v New Orleans, je obviněn z brutální vraždy mladé dívky. Charlotte si chce zachovat objektivitu při vyšetřování a očistit Maxovo jméno, proto se od něho na čas odloučí. Když se Max zaplete s tajemným cizincem, situace se ještě více komplikuje. Kdo stojí na čí straně? Je pravda, že cizinec chce Maxovi pomoct nebo ho stáhne ke dnu?





Dech (Knihcentrum)
Autor: Sarah Crossan
Žánr: sci-fi, dystopie
Počet stran: 264
Provedení: pevná s přebalem

Doporučená cena: 269,-


  Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom.
  Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí – svobodně. Dystopický román mladé irsko-americké autorky plný dobrodružství, při němž se doslova tají dech.




Jmenuji se X (Knihcentrum)
Autor: A. J. Molloy
Žánr: román
Počet stran: 264
Provedení: pevná s přebalem

Doporučená cena: 279,-


  Dvaadvacetiletá americká studentka Alex (pro přátele X) přijíždí do Neapole, kde chce získat pro svou práci podklady o italské mafii. První večer se v luxusní kavárně setká s elegantním mužem, který jí naprosto učaruje.
  Marc Roscarrick – potomek šlechtického rodu – je přátelský, společenský, inteligentní a neuvěřitelně přitažlivý. Kolem něj se však vznáší aura záhadnosti. Atraktivní muž v X probudí dosud nepoznanou spalující touhu. Jeho tajemství je ale pro dívku šokující.
  Vztah X s Marcem je možný pouze za jeho podmínek. Dokáže se X vzdát svých přání a podřídit se? Své touze, ohromující přitažlivosti a erotickým tajemstvím, která ji děsí a vzrušují zároveň?
  Každý má svá tajemství - z některých ale mrazí a pálí zároveň.




Černá labuť vzlétá (Neoluxor)
Autor: Lee Carroll
Žánr: tajemno, urban fantasy
Počet stran: 398
Provedení: brožovaná

Doporučená cena: 299,-


Tajemná urban fantasy plná kouzel a prastarých legend… ale také démonů! Šestadvacetiletá šperkařka a spolumajitelka galerie Garet Jamesová žije od narození v New Yorku. Kvůli půjčce, kterou si vzal její otec, s nímž bydlí, jim hrozí, že přijdou o galerii i střechu nad hlavou. Zoufalá Garet se při toulkách uličkami města plnými mlhy dostane až ke starožitnictví, kde nikdy dřív nebyla. Když ji starý obchodník požádá o otevření cenné skříňky, nevidí důvod, proč mu nevyhovět. Odnese si stříbrnou kazetu do své dílny, rozpečetí přilepené víčko…




14 podob touhy (Neoluxor)
Autor: Marie Gray
Žánr: povídky, erotika
Počet stran: 312
Provedení: brožovaná

Doporučená cena: 199,-


  Probuďte v sobě své skryté smyslné "já".

  14 povídek plných nejtajnějších erotických fantazií a touhy.
  Pojďme nakouknout do zákulisí rockového koncertu, do zkušební kabinky v obchodním domě, opalovat se na pláž nebo jen pootevřít dveře do intimních přestav (ne)obyčejných lidí.
  Vychutnejte si naplno každý okamžik, pocit, vůni a především – vášeň.
  Jste připravená? Zveme vás na výlet do říše sexuální touhy.



Conan a dvanáct bran pekla (Brokilon)
Autor: Juraj Červenák
Žánr: fantasy
Počet stran: 266
Provedení: brožovaná

Doporučená cena: 248,-


  Zpočátku to vypadalo jako dobrý nápad – Conan se vydal do Stygie, aby se v malém království v povodí Vedžo, která je přítokem zlověstné řeky Styx, pokusil vykrást hrobku dávného vládce v Údolí stínů.
  Připletl se však do přicházející války mezi Mennefisem a Stygií. Conan, věrný své pověsti, se rozhodne, že setrvá. Netuší však, jak dokáže být magie Setových přisluhovačů děsivá…




Zlato Arkony (cyklus Černý Rogan, díl druhý) (Brokilon)
Autor: Juraj Červenák
Žánr: fantasy
Počet stran: 360
Provedení: brožovaná

Doporučená cena: 278,-


  Nad Rujánou zní válečné rohy. Vojska z Volinu a Štětína míří na posvátný ostrov, aby ho ohněm a ocelí očistila od cizí havěti.    
  Démoničtí potomci severských bohů jsou ale odhodláni udržet Rujánu v područí a Rány v otroctví, i kdyby si měli na pomoc přivolat zkázonosné záhrobní mocnosti.
  Černokněžník a jeho vlčí průvodce sbírají odvahu a sílu pro boj s nevídaným protivníkem. Do útesů Arkony buší krvavý příboj, ve vodách vnitřního zálivu se cosi probouzí a vysoko nad ostrovem krouží tajemný bílý krkavec.

6 komentárov:

  1. Z tohoto seznamu se mi líbí to co jsi vybral od Brokilonu. Zlato Argony 1 už mám ve čtečce a chytám se na čtení (jen co přečtu Game). Pokračování snad bude brzo následovat. A Conan je taková moje srdcovka - takže knížku od Juraje Červenáka si chci určitě přečíst.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zlato Argony 1 mám také ve svém počítači - měl bych se na to vrhnout co nejdříve. Nějaké Conanovo dobrodružství mě láká již velmi dlouhou dobu, a tak předpokládám, že nakonec nějakou z knih koupím. :)

      Odstrániť
  2. Já se hrozně těším na Dech... ať už ho mám doma! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já osobně se chystám na knihy Pod vlivem úplňku a Prokleté město. Ale i ostatní tituly vypadají skvěle, ať již Dech, nebo Jmenuji se X. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prokleté město jsem zrovna začala číst. Vypadá to nadějně. :)

      Odstrániť
    2. Vážně? Budu se tedy těšit na tvou recenzi! :)

      Odstrániť