streda 15. mája 2013

První dojmy z Jmenuji se X

  Přeji všem krásný den! Naskytla se mi krátká chvíle u mého počítače a já se rozhodl, že ji využiji k napsání prvních dojmů a pocitů z knihy Jmenuji se X, jejíž autorkou je A. J, Molloy.
  Na začátek neuškodí, když o tomto díle uvedu několik informací - ať jste všichni v obraze.

                                                                                                                                                                    

Počet stran: 248
Žánr: erotika, sex
Provedení: vázaná
Věk: pro dospělé









  Dvaadvacetiletá americká studentka Alex (pro přátele X) přijíždí do Neapole, kde chce získat pro svou práci podklady o italské mafii. Hned první večer se v luxusní kavárně setká s elegantním mužem, který jí naprosto učaruje. 
  Marc Roscarrick - potomek šlechtického rodu - je přátelský, pohledný, inteligentní a neuvěřitelně přitažlivý. Kolem něj se však vznáší aura záhadnosti. Atraktivní muž v X probudí dosud nepoznanou touhu. Jeho tajemství je ale pro dívku šokující. 
Vztah X s Marcem je možný pouze za jeho podmínek. Dokáže se X vzdát svých přání a podřídit se? Své touze, ohromující přitažlivosti a erotickým tajemstvím, která ji děsí a vzrušují zároveň? 

                                                                                                                                                                      

  Žánr, jako takový, je pro mě v podstatě něčím novým - neznámým přesněji. Lehce jsem se s ním setkal u knihy Pod vlivem úplňku, ale toto je něco zcela jiného - čistá a nespoutaná erotika. Ptáte se, proč zrovna toto? Jednoduše, člověk by měl zkusit vše - udělat si přehled, a poté soudit či hodnotit.

  Podle ikonky na pravém panelu můžete zjistit, že nyní čtu Eldest, druhý díl ze série Odkaz Dračích jezdců. Při včerejší podvečerní hodině mi to ale nedalo a sáhl jsem po přitažlivě vzhlížející knize - Jmenuji se X.
  Nevím, co mě to popadlo, ale měl jsem nutkání otevřít knihu někde uprostřed a přečíst si pár odstavců. K mojí smůle jsem odhalil spoiler, který mi z větší části prozradil téměř celý děj. Opravdu skvělé, nemyslíte?

  Knihu jsem četl přibližně dvě hodiny. Za tu dobu jsem stihl prolouskat osmdesát stran. První z nich mi dělaly lehce problémy, protože styl psaní autorky mi moc neseděl, ale postupem času se to začalo zlepšovat a já stylu z větší části přivykl.
  Když porovnám prozatím přečtený obsah s jinými LS, nejedná se o nic originálního ani převratného.

  Jak je to vlastně s onou erotikou? Vylíčení pohlavního styku mezi Marcusem a Alexandrou (hlavní postavy) zabralo celkově osm stran - jednu kapitolu. Moc to na mě, abych se přiznal, nezapůsobilo. Netvrdím, že si s tím autorka nepohrála, ale žádný dech beroucí efekt to rozhodně nemělo. Zatím, ještě jednou píši - zatím, to jako erotický příběh moc nevypadá. Ve výsledku to ani není ona erotika, co mě přitahuje. Je to spíše tajemství, které Rossarick odhalil a Ixko se s ním teď musí porvat. V tomto ohledu je příběh v něčem originální. Není to žádný mafián, gangster, nebo nájemný vrah. Pokud knihu budete číst, nebudete onu skutečnost čekat a v jistém směru Vás i překvapí.
  Inu jsem doopravdy zvědav, co se bude dít dále a jak to vše dopadne. Zcela nepochybně mě nemine ani další sexuální obsah a pochybné praktiky,  ke kterým se to pomalu, ale jistě blíží.

  Příspěvek zakončím krátkým pohledem na hlavní postavy. Alexandra mě vůbec neoslovila - není na ní nic zajímavého ani neobyčejného. U Marcuse Rossaricka tomu není zrovna úplně jinak, ale jeho tajemství, které je v jeho životě velmi důležité, mne alespoň v něčem upoutalo. Mimo to se jedná o obyčejnou a všem známou předlohu pro sexy muže - rovné, krásné a bílé zuby, oslnivý úsměv či úšklebek, precizně vysekané tělo, neobvyklé lícní kosti, uhrančivý pohled,...  Všichni víme, co tím myslím.



5 komentárov:

  1. já to dočetla převčírem/včera ráno (jsem z těch nočníách v práci zmatená :D) a věř mi, že nemůžeš narazit na žádný spoiler, v téhle knize to nedá... nemá to takřka žádný příběh ani myšlenku a postavy jou jen jména
    jak se mi líbila obálka, tak je to asi to jediné, co na té knize za něco stojí

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Spoilerem bylo myšleno odhalení Marcusova tajemství - připoutal si Alexandru na vodítko, a poté odvedl mezi maskované osoby v pláštích. Ihned jsem si domyslel, o co v tu chvíli běží.
      Jinak s tebou souhlasím. :)

      Odstrániť
  2. Nyní jsem u příjezdu Alexandriny matky. Je pravdou, že příběh v podstatě nestojí za nic a postavy jsou bezduché, ale přeci jen mne, tak jako tebe, zajímá, co bude dále - hlavně jsem zvědav na ten rituál (který jsem předčasně odhalil). :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Túto knižku si neplánujem zaobstarať, stačí mi 50 shades 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Často vidím, že tato série je spíše humorným počinem, ale sám nevím, jelikož jsem z ní nečetl žádný titul. :D

      Odstrániť