piatok 22. februára 2013

Dnešní překvapení


  No, překvapení - čekal jsem to. To však nemění nic na tom, že jsem měl upřímnou radost. Po příchodu ze školy domů, byl na kuchyňském stole položen poštovní balík. V domě nikdo nebyl, takže jsem si řekl, že ihned natočím, jak zásilku rozbaluji a vytahuji knihy. 
  Kamerou jsem to udělat nemohl, jelikož nemám USB kabel (což je i důvod, proč zde nejsou žádná videa). Alternativou byla webová kamera. Ta bohužel díky špatným podmínkám (místo a barvy zdí) neukazovala kvalitní obraz. Zkusil jsem to tedy mobilním telefonem. Nebylo to špatné, jelikož svítilo slunce, což pomáhalo rozlišení. Napadlo mě, že bych do toho i hovořil. Z toho ale sešlo. Zapnul jsem tedy červené tlačítko a začal, když v tom najednou - Vybitá baterie.
  Uběhla snad hodina a já se k mobilu a balíku vrátil. Řekl jsem si, že teď to půjde bez problémů. Samozřejmě, že nešlo. Slunce pohaslo a má kvalita nahrávání lehce upadla. Přes to jsem vše ale zvládl a rozbalování natočil. I když poněkud... neohrabaně. Video trvá tři minuty a z toho dvě a půl minuty mi trvá rozbalování. Jednou rukou mi to doopravdy nešlo. Proto sem video ani nevkládám, jelikož by bylo zcela o ničem. Snad příště (a ten USB kabel musím sehnat!).  

   Takže, co jsem vlastně za recenzní výtisky dostal? Pokud se nemýlím, psal jsem to před několika dny v příspěvku. Avšak, místo knihy Nikdy neříkej navždy - Láska, sex a touha, jsem si vybral knihu Říše temnot, jenž jsem tak moc chtěl. L. J. Smithová prostě ví, jak na mě.                                        
                           
  Tou druhou byla a je, kniha Rozdělená srdce, autorky Bettiny Belitz. Již na obrázku mě velice zaujala obálka. Možná jsem si ji vybral jen kvůli tomu. Anotace však také upoutala mou pozornost.    
  Na obě dvě knihy budou napsány recenze, takže si vše nechám až do nich - první dojmy, rozbor obálek, atp.

                                                                                                                                                                                                                     



  Abych nezapomněl, dostala se mi možnost objednání k recenznímu výtisku novinka, jenž vypadá naprosto skvěle - Syn pekel: Vlčí krev, české autorky Michaely Burdové. Zde je anotace;
                                                                                                                                                                                                                                                             
Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky – nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí.



Minulost vlkodlaka Nerana, nazývaného Syn pekel, je s Temnovlky pevně svázána. Pouze čarovný nektar Étarlininy slzy by mu mohl pomoci se odpoutat a zvrátit svůj osud. Musí uzavřít spojenectví s elfkou Liadel, kterou ze srdce nenávidí. Podaří se mu odhalit její tajemství? Bude Neranovi odpuštěna dávná zrada? Ve Velwetii mezitím propuká boj temných sil - třinácti démonů. Neran je vtažen do bitvy o moc. Kdo zvítězí, rozhodne o osudu celé země.

http://www.fragment.cz/vychazi-do-30-dni/knihy-pro-deti-a-mladez/fantasy-sci-fi-horory/syn-pekel/syn-pekel-vlci-krev-s376016461


  Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzních výtisků!













                                         

6 komentárov:

  1. Super!!
    Mně dneska taky od Fragmentu přišly 2 knihy - Mayské proroctví a druhý díl Percyho :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Percy vypadá dost zajímavě - jedna ze sérií, jenž chci přečíst. :)

      Odstrániť
  2. No teda, to jsou problémy! S natáčením videí je to nehorší, vždycky se něco zkomplikuje! :/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak s těmi videi jsem na tom stejně :) Jinak Rozdělená srdce bych taky chtěla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážně? To je pech, co? :D
      Obálka vypadá vážně skvěle a příběh - doufám, že nezklame! :)

      Odstrániť