streda 6. februára 2013

Štědrost knihovny #002


  Psal jsem sice odpoledne, ale lépe později, než-li vůbec - Štědrost knihovny, s pořadovým číslem 002, je tady!

  Stalo se u mně zvykem, že do knihovny nechodím s určitým záměrem a představou, ale nechávám vše na náhodě. Jednoduše projíždím knižní police s nataženým ukazováčkem a s přimhouřenýma očima pročítám tituly. Někdy mám štěstí, občas zase smůlu. Dnešní den to bylo půl na půl. Proč?


Jako obvykle, mé první kroky směřovaly k sekci s názvem Fantasy a sci-fi. Pohodlně jsem zaujal pozici a pohledem zajel k části police, kde jsou převážně upíří romány. Řekl jsem si, že se podívám i na Upíří deníky, zdali pak tam nebude jedenáctý díl, Druhá šance. Znenadání mou pozornost upoutají krásně bílé stránky a nově vypadající vazba - bylo to tam! Objevil se mi zajímavý pohled na titulní obálku, kde byl vyobrazen dospívající chlapec s krásně modrýma očima a elegantním účesem (zdravá "patka" na stranu), barvy blonďaté. Působil záhadně a tajemně. Pokud bych si měl vsadit, koho představoval, řekl bych, že bratra Meredith. Nechám se ale překvapit. Nepochybně mě čekají chvíle napětí a předpokládám, že i romantiky.



  Opojen radostí jsem pokračoval v dalším hledání zajímavých děl. Všiml jsem si slavné knihy z Odkazu dračích jezdců - Eragona. V minulosti mě zaujal film, tak jsem se poohlédl i o knize. Knihovna v té době knihu vlastnila, a proto nebylo nad čím váhat. Bohužel, kniha nebyla téměř ani otevřena, jelikož jsem byl začten do jiných knih. Nyní ale Eragonovi dávám druhou šanci a doufám... doufám, že jej přečtu a oslní  mě natolik, abych pokračoval v dalších dílech!



  Poslední, tedy třetí knihou, jenž jsem si vypůjčil, je Měsíční píseň autorky Patricii Briggsové. Obálku jsem již na některém z webů viděl, a proto mi zůstala v paměti. K mému štěstí se zdá, že je v knihovně celá série, tudíž se v případném zájmu mohu pustit do dalších dílů. O příběhu toho moc nevím, ale vyskytují se v něm upíří, vlkodlaci a jiné bytosti. Navíc, sama hlavní postava není obyčejným člověkem - co z ní vyvstane, to doopravdy netuším. 


   Špatnou zprávu jsem si nechal až na samotný konec příspěvku. Hra o trůny paní knihovnici bohužel ještě nedorazila, a tak mi nezbývá nic jiného, než čekat.

7 komentárov:

  1. Ahoj..Upířím deníkům v knižní podobě zrovna nefandím..Myslím, že jsem je četla jen asi do pátého dílu a pak jsem to vzdala..seriál mám ale ráda..Eragona schvaluji všemi deseti..super série..a co se týká Mercedes Thompson , tak ta nezklame..tedy me určitě ne..Tu serii mam velice rada..Doufam ze se ti bude libit..:) Kdyztak se ozvy jak se libila, kdybych zapomela..;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. PS: Myslím, že řada lídí uvítá, když odděláš u komentářů ověřování "opisováním slova"..;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, také možná trochu více holduji seriálu - čtvrtá série (a nejen ta), je nyní naprosto bezchybná! Z toho, co píšeš, se mám na co těšit. Do Eragona vkládám velké očekávání! A do série, jejímž prvním dílem je Měsíční píseň, samozřejmě také.
    Děkuji za radu, nepostřehl jsem, že se to takhle musí před komentářem udělat. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Chudák Eragon vypadá, že ty lepší časy už má za sebou. Vážně mám někdy chuť ukousnout hlavu těm, kdo se chovají ke knihám z knihovny takovým ohavným způsobem :-X Každopádně výběr je skvělý, snad až na ty UD, ty já moc nemusím :D A Mercy je skvělá!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To máš pravdu - vazba je v dosti nehezkém stavu. Jinak, jak se tak dívám, nějak jsem nepostřehl, že ty fota nejsou v nejlepší kvalitě - asi je čeká obnova. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tat cast VD sa mi uz vobec nepacila, strasne sklamanie bolo... to je nanic, ked to uz nepisa l.j.smith

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nerozumím té poslední části tvého komentáře - nepíše? :)

    OdpovedaťOdstrániť