utorok 12. februára 2013

Štědrost knihovny #003

  Dnes jsem byl v místní knihovně zřejmě naposledy v tomto měsíci. Zjistil jsem totiž, že mám doma vypůjčených přes deset knih! Co je nejhorší (nebo nejlepší), každá z nich je naprosto skvělá, takže nevím, kterou dříve otevřít. Aktuálně čtu Měsíční píseň od P. Brigssové. Je to první díl ze série a překvapivě vypadá nadějně. Proč překvapivě? Prvních několik stran mi připadalo jako naprostá hloupost. Po chvíli však nastoupilo první nebezpečí, které celý příběh lehce oživilo a zanedlouho přišlo další, jenž ho naprosto vyzdvihlo. Jsem rád, že se série, včetně prvního dílu, připletla do mého pátravého pohledu po knižních titulech při předešlé návštěvě knihovny.
  Tento příspěvek má ale být o dnešním dni. Inu, jelikož mám bratra, jenž čte také, udělal jsem mu službu a prošel jsem se do knihovny já sám. Požádal mě o druhý díl ze série jménem Odkaz Dračích jezdců, Eldest, autora Ch. Paoliniho. Půjčit si nějakou další knihu jsem v úmyslu neměl. Avšak, stalo se. Sáhl jsem po Tajném kruhu, autorky Upířích deníků L. J. Smithové. V regálu byla volná celá série, složená ze tří dílů; Zasvěcení, Otrokyně a Moc.
  Příběh a postavy pro mě nejsou zase až tak neznámé. Sledoval jsem totiž pár dílů seriálu na CW. Nakonec zůstaly prioritou Upíří deníky a na Tajemný kruh nezbyl čas.
  Nyní však přichází k mým rukou knižní forma, na kterou se velmi moc těším! Nepochybně po přečtení vložím recenzi, takže se máte na co těšit.



2 komentáre:

  1. tajny kruh mam doma aktualne aj ja a z tohoto by si mal spravit meme, lebo som zistila, ze to nie je taky zly napad a tiez nieco taketo budem na blogu zverejnovat ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Meme? Již jsem to někde viděl, ale vůbec netuším, co to přesněji znamená. Kouknu se tedy na internet a uvidím, co z toho vzejde. Děkuji za nápad. :)

    OdpovedaťOdstrániť