pondelok 4. marca 2013

Měsíční chvástačka (únor)


Tohle meme pořádá Judit.
Ke konci každého měsíce zveřejním knihy, které jsem si za ten měsíc přečetla, ale mohou se zveřejňovat knihy, které někdo: koupil, vyhrál, dostal jako dárek, nebo které dostal na zrecenzování.


Knihy, jenž jsem dostal k zrecenzování;

  Chtěl bych poděkovat hlavně nakladatelství Fragment, ale také nakladatelství Knihcentrum. Recenzní výtisky jsou pro bloggery skvělou záležitostí a dovedou podpořit tvůrčí činnost a zachovat jistou zaujatost daného nadšence.

  Měsíc únor byl mým prvním měsícem bloggování. Leden byl spíše takovým rozkoukáváním po možnostech, atp. Nicméně jsem rád, že jsem se přidal do oné komunity bloggerů a čtenářů tady na internetu. 
Recenzními výtisky, jenž jsem dostal minulý měsíc, jsou tyto; Říše temnot - Tajemství upírů, Hunger games - Aréna smrti, Proč muži opouštějí ženy, Syn pekel - Vlčí krev, Rozdělená srdce a Inheritance.

  Rozdělená srdce, autorky Bettiny Belitz, mám v tuto chvíli rozečtená. Sama kniha má téměř pět set stran, což mě dosti znepokojuje. Jsem přibližně v  jedné čtvrtině knihy a děj je naprosto zbytečně protahován. Autorka snad popisuje každou sebemenší maličkost. Kdyby to bylo čtivé, zajímavé a nějakým způsobem napínavé, nic bych proti tomu neměl. Mám ale takový pocit, že celé dílo by se dalo v naprostém klidu osekat na pouhou polovinu, ne-li méně. Navíc, zápletka je dosti nudná. V některých pasážích jsem se hodně divil, jak je hlavní hrdinka nebojácná a téměř ničeho se nezalekne.

  Hunger games, autorky Suzanne Collinsové, s podtitulem Aréna smrti, již mám přečtené. Pokud jste četli mou recenzi, jistě víte, že jsem byl knihou naprosto nadšen a uchvácen. Nemohu se dočkat dalších dvou dílů, jenž série skýtá.







                První díl série Říše temnot L. J. Smithové, Tajemství upírů, je dalším přívětivým dílem z jejího pera. Na mnou obdivované Upíří deníky to sice nemá, ale to nemění nic na tom, že jsem si příjemně početl a poznal tajuplnou Říši temnot, kde žijí mnohá stvoření, jenž jsou nebezpečná a své tajemství střeží, jako oko v hlavě. Samozřejmě, že nechyběla ani její charakteristická romantika.                                                                     




  Proč muži opouštějí ženy, autorky Brendy Shoshannaové, je dílem, ve kterém se autorka zabývá především partnerskými vztahy. Knihu jsem ještě nečetl, ale při listování jsem zjistil, že je to psané jako jakási forma populárně naučné knihy. Brenda se zabývá tím, proč muži nedokáží vydržet u jedné ženy. Také předkládá rady a tipy, jak partnerský vztah zpestřit a dodat mu potřebné koření.
  No, nevím, jak to na mě bude působit, ale doufám, že se něco přiučím. Nepochybně se můžete těšit na recenzi.

    Syn pekel, s podnázvem Vlčí krev, české autorky Michaely Burdové, mě naprosto uchvátil. Nejsem sice ani na sté straně, ale děj mě již pohltil do svých spárů. Toto fantasy si s ničím nebere servítky. Najdeme zde krví nasáklé situace, napínavé rozhovory, kruté a nespoutané vlkodlaky, peprnější chvíle, atp. Prostě vše, co správný příběh má obsahovat. Postavy přímo miluji. Hlavně jednu z nich, ale je zbytečné nyní psát, kterou z nich.
  Míša je mladou autorkou a podle mého má slibně nakročeno k úspěšné kariéře spisovatelky. Kromě této knihy má na svém kontě i jiné povídky a příběhy. Někteří z Vás možná budou znát její sérii s názvem Křišťály moci, jenž jsou také fantasy žánrem.
  Jako poslední knihu zde mám Inheritance od autora Odkazu Dračích jezdců, Christophera Paoliniho. Na celou sérii se již chystám a tento díl bude takovou perlou na závěr, jelikož se jedná o recenzní výtisk. Viděl jsem jen film, takže nemohu tuto sérii moc soudit. Podle ohlasů se ale mám na co těšit.

  Tento měsíc bude hojnějším, jelikož se chystám i něco nakoupit. 




7 komentárov:

  1. Syna Pekel chci :).. Jinak super knihy ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Syn pekel je doopravdy skvělým dílem. S bratrem se stále hádáme o to, kdo si jej bude večer číst. :)

      Odstrániť
  2. Těším se na recenzi Proč muži opouštějí ženy :D
    Jinak krásné knížky do knihovničky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravdě jsem na onu recenzi stejně zvědavý, jako ty. :D
      :)

      Odstrániť
    2. Koukám, že těch zvědavých tu bude víc..:D Včetně mě..:D

      Odstrániť