piatok 29. marca 2013

Měsíční chvástačka - Březen


  Měsíc březen je téměř u svého konce a to znamená, že je zde Měsíční chvástačka! Každý z blogerů tento mini-projekt pravděpodobně zná, ale i přes to jej představím. Tento příspěvek je publikován vždy na konci měsíce a jeho úkolem je představit čtenářům autorův zisk knih, jenž obdržel, koupil, vyhrál, nebo dostal k recenzi.

Knihy, jenž jsem zakoupil


  Krvavá romance je knihou, jenž jsem zakoupil na internetovém bazaru. Byla za pěknou cenu a navíc jsem po ní pokukoval již dříve. Nebylo tedy nad čím váhat a tato kniha ke mně poputovala domů. zatím jsem ji nečetl, ale věřím, že tento první díl s názvem Polibek smrti bude začátek série, jenž bude stát za to.

Knihy, jenž jsem obdržel k recenzi

  Erebos je knihou, jenž mě naprosto nadchla a uchvátila. Nikdy jsem nic podobného nečetl. Miluji hry, miluji fantasy a miluji tuto knihu! Nepochybně se k ní za pár měsíců vrátím a přečtu ji ještě jednou - doopravdy stojí za to.
  Zde přikládám odkaz k mé recenzi: http://kniznikvety.blogspot.cz/2013/03/erebos-hra-ktera-zabiji.html





  Tato kniha je na tom stejně, jako Erebos výše. Byla pro mě zcela něčím novým a dosud nepoznaným.
  Hvězdy nám nepřály jsou citovou a životní problematikou. Pokud jste o někoho přišli, nebo znáte někoho s osudem postihnutým nemocí, při této knize neudržíte slzy. Popravdě je neudržíte ani tak. Zároveň však dokáže vyvolat upřímný úsměv a čtenáře upoutat svou chytrostí a pohledem na svět.
  Zde přikládám odkaz k recenzi:
http://kniznikvety.blogspot.cz/2013/03/hvezdy-
nam-nepraly.html



  Druhý díl Věku magie, Čas zkázy, je pro mě velkou neznámou. Kniha byla v nabídce recenzních výtisků a já chtěl napsat recenzi na něco nového. Četl jsem pár desítek stran a vypadá to doopravdy přívětivě - hlavně mezihra. Autor si mě pravděpodobně získá.









  Na tuto knihu jsem velice pozitivně naladěn. Nečekám od ní žádné zázraky, ale doufám, že si příjemně počtu a ponořím se do světa, kde antičtí bohové jsou více než-li skutečností.        
  Dobrodružná kniha Znamení Athény, jenž patří do série Bohové Olympu, je dílem Ricka Riordana, autora Percyho Jacksona. To samotné by mělo být zárukou nefalšované kvality. Těším se, až se na knihu vrhnu!










  Brisingr od Ch. Paoliniho se v mé knihovně doslova vyjímá. Vazba je neuvěřitelně krásná! Stejně krásný očekávám i samotný příběh. Ničeho se ale neobávám. Vím, že svět, ve kterém je hlavním hrdinou mladík Eragon po boku dračice Safiry, ve mně zanechá mnohé vzpomínky a příjemně prožité chvíle jak napětí, tak odpočinku.
  Abych vše uvedl na pravdou míru, chystám takový několika denní maraton, ve kterém přečtu celou čtyřdílnou sérii. Hrozně moc se těším. Jako pozadí si pustím písně z různých fantasy her, či filmů a vše bude doprovázet horký šálek kávy. Asi o tom napíši i samotný článek. Jasně, proč ne!








Konečná hromada


7 komentárov:

  1. Jé! Věk magie. Tuhle knížku mám taky vyhlídnutou. Miluji steampunk. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z žánru steampunk je tato kniha mou první. :)

      Odstrániť
    2. Tak to ti doporučuji trilogii Leviatan (Scott Westerfeld). :)

      Odstrániť
  2. Pěkné knihy, budu se těšit na recenze. Erebos se mi taky hodně líbil, první Věk magie taky. Na hvězdy nám nepřály se chytám a ze série Bohové Olympu jem četl zatím jen první díl.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nerada tě zklamu, ale... Krvavá romance nestojí ani za to nadávání :D Ale jinak samé skvělé knihy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No jak tak koukám, už na několikátém knížním blogu mě zaujala obálka u knížky od Ridana, takže se asi brzy podívám i co je unitř tak pěkných knížek :D

    OdpovedaťOdstrániť